Jinni in a bottle - come to me

Man ska va nöjd med det man har. Girighet är en dödssynd och hemligheten bakom lycka och harmoni är att uppskatta det man har.
Men, och jag säger men....om jag fick önska så skulle jag..... (vilja ha/ göra/)...

1. En stor bohemisk, luftig takvåning ( skrubb) alternativt en stor renoverad och omgjord föredetta lagerlokal (med nånslags rå, hemtrevlig känsla). Där skulle jag bo. Den skulle gärna få ligga i Angel, på nån lugnare gata i Camden eller Hackney eller runt Shoreditch/Bethnal Green. Där ska det finnas likadana människor som jag har jag hört! Södra London ska visst med ha några hippa hotspots. Dom vet jag inget om. Satsar därför på ett säkert kort - norra London! Mitt hem ska vara ärligt, rockigt, bohemiskt, men utan att bli alltför hippie eller trashigt. Det skulle helt enkelt vara en skön mix av allt och främst ska det vara personligt och spegla mig.

2. I mitt sjukt chilliga krypin skulle jag ha min Lp-spelare från Sverige. Jag skulle investera i en asbillig förstärkare som jag hittat i London på nån billig marknad. Jag skulle ha hyllmetrar med Lp-skivor, vanliga skivor och inspelade live framträdanden!
Naturligtvis skulle jag ha mysiga kuddar, en skön soffa, en stor säng där både jag, gitarren och min framtida hund (hundar) kan sova. Rymmer sängen en framtida karl (om jag nu hittar nån som jag tycker passar) eller en kompis när jag känner mig ensam så är det ett stort +. Jag skulle ha massa levande ljus överallt. Jag skulle ha ett stort köksbord där jag kunde sitta och äta eller läsa tidningen. Fast det skulle jag likagärna kunna göra på golvet - där ska även skulle slänga all mina kläder. Fast att jag nånstans inom mig vill ha en walk in closet. Precis som Carrie i SATC.
Väggarna i min lya skulle vara vita och fulla med fotografier på min familj och på alla mina musikförebilder.
Jag skulle ha ett mörker rum där jag skulle framkalla massa bilder. Underförstått skulle jag då även ha en manuell systemkamera.
Jag skulle ha en liten TV och en DVD. Inga surroundersystem och konstigheter och ingen parabolanten. Om special kanalerna inte visade nån riktigt bra film eller dokumentär - då skulle jag ha det. Jag skulle inte titta på Såpaserier - de är bara fördummande.

3. Jag skulle ha integritet nog att kunna/våga avskärma mig från det "dumma och oviktiga" Jag skulle bara läsa tidningar som behandlar väsentliga grejer + musik. Nog för att musik är en väsentlig grej. Nångång ibland skulle jag läsa modetidingar och sånt - bara för att inte vara helt bakom flötet.
I min sjukt sköna soffa skulle jag ligga och läsa massa böcker. Beta av alla klassiker, gå igenom massa allmänbildande verk och kanske även bättra på min franska genom en sån där check brevkurs.
Jag skulle skriva långa brev till nära och kära. Riktiga brev med frimärken! När jag är ledig så skulle jag aldrig vara bakis. och är jag bakis så skulle jag se till att jag aldrig var ensam så att dagen efter ångesten fick luft. Istället skulle jag gå långa rundor, fotografera massa, gå på musem, konstutställningar, spela gitarr, rita, läsa, lyssna på musik, gå på konserter och spelningar och ibland bara vara full och jävlig.

4. Även om jag tycker väldigt bra om många av människorna jag jobbar med skulle jag inte jobba kvar på On Anon. Hjärnan och själen behöver syre för att kunna fungera. Och luften är så syrefattig där. RNB dunka dunkat makes me lose my mind. Istället skulle jag jobba halvtid på ett ställe där stämingen var mer relaxad. Och där musiken var sann. Resten av tiden skulle jag gärna använda att att frilansfotografera eller jobba på nått museum.

5. Jag skulle plugga kurser i språk, andra kulturer, allas lika rättigheter, filosofi, psykologi, religion, internationella relationer och musik- samt litteratur historia.

6. Jag skulle bara omge mig med människo som kände en slags connection till.

7. Jag skulle resa till massa främande platser och skaffa mig minnen för livet.


Verkligheten T o R. Där är inga omöjliga visioner jag har där. Allt ä absolut möjligt att lösa. Det gör mig glad. Tanken på en stor säng gör mig även väldigt trött. Att då sitta i min och Vickans knastriga våningssäng känns lite  som ett anti klimax. Rummet är litet och det saknar Lp-spelare. Det ligger dock i Islington vilket är fasligt nära Angel!
Och viktigast av allt - kläderna ligger huller om buller!

it's alright again (at least for the time being)

Idag känner jag mig rikitgt glad. Gick upp tidigt (eller jaa, tidigt för att vara bartender time). Redan vid 11.00!!!! Solen sken, trots det kände jag fortfarande att jag var lite ensam. Slog undan den tanken, klädde på mig, åt youghurt med honung, branflakes och jordgubbar och åkte in till Camden Town. Stosade runt lite på gatorna där, drack en asgod organisk smoothie fullproppad med nyttigheter och tittade på folk.
Bestämde mig sedan för att gå till Regent's Park - det gör mig alltid väldigt glad och harmonisk. Gick runt i flera timmar, fotograferade och myste för mig själv. Försökte även hitta till Little Venice. Det gick sådär va så jag hoppade på 274 mot Angel istället. Bytte till 43 eftersom jag ansåg mig var för lat att gå den korta sträckan till Holloway Road :P
Nu har jag ätit massa god grönsaks- och tofu wok och känner mig mätt och glad. Lyssnar på Libertines på hög volym och tycker att dte ska bli helt okej att jobba ikväll.
Jag är på bättringsvägen mot att bli mig själv igen.


While strolling down memory lane

När jag ändå är inne i min tänkarfas så sitter jag och läser inlägg på min gamla blogg; www.nogg.se/sheiselectric2
Där skrev jag från sommaren 2006 till början av 2008. Jag var således runt 18 då. Gick i trean på Vadstena gymnasiet, bodde själv i världens mysigaste 1:a, brukade köra bil till skolan och på vägen plocka upp josse, my och vem de nu hade läpat med sig - även om de bara var ca 7 minuters gångväg dit. Jag gick på alla lektioner - även tyskan som alla fann totalt onödig, följde med bra i undervisningen, var vetgirig, ambitiös och ifrågasättande. Tvekade aldrig på att ta en diskussion med nån - inte ens en lärare. Jag pluggade hyfsat duktigt tror jag och fick alltid bra resultat på proven.
Jag gick i en bra klass även om vi fick ha sammarbetsövningar där vi egentligen bara åt winerbröd och drack saft. Tillsammans med SP04a svor jag över inlämningsuppgifter och temaprov.
Jag drömde mig tillbaks till Härjedalen där jag och Towe hade spenderat 3 magiska prakikveckor. Vi festade varje kväll där fast vi inte var 18, dansade, hade tveksamma sexuella förbindelser med våra handledares söner och stöp i säng sent. Trots det fick vi enastående bra omdömen.
Jag brukade åka hem till Halland varje helg för att jobba på Konsum eller för att festa. Det var på den tiden vi fortfarande var ett gäng  (tror jag eller vill tro iaf för dte är så jag har målat upp det). Vi brukade gå till elvan, dricka kamikaze för att sedan gå till B&B. Ibland följde killarna med, ibland drog de till Mårtensson. Där hade de leg 23 så vi småtjejer kom inte in (de har nu ändrats till leg 21 har jag hört av någon). När killarna var med gjorde jag allt för att försöka få Rikard att uppmärksamma mig. Jag försökte vara så nonchalant, så cool, men såhär 3 år efter så förstår jag att det lyste igenom. Gud va det måste ha lyst igeom hur kär jag var. För jag var verkligen kär i den killen. Och han visste om det. Jag trodde jag döljde det så bra men klart han fattade - och klart han utnyttjade det. Han var 22, jag var 18, kär, naiv och blåögd och villig att göra vad som helst för att bli hans. Vi hade vårt spel - fast med olika spelregler.
Jag och Elina spenderade en underbar månad i Venezuela. Där resulterade för mycket rom och cola i att jag hamnade i fel säng. Jag såg fantastiska stränder, åt på tok för mycket pankanor till frukost varje morgon, och höll i välkomstöten och transfers som värsta proffsguiden.
Jag lyssnade väldigt mycket på musik; främst Bob Dylan, Winnerbäck, Kent, Mando Diao, Beatles, Nirvana, Oasis och Pearl Jam. Kvällarna då jag och Towe satt på nåns ballkong, drack kaffe, lyssnade på musik och pratade eller rände runt på hörnet fast vi borde plugga skulle jag inte ens kunna räkna om jag hade 4 händer. My och jag brukade äta Kina mat på måndagarna. En gång lurade vi i Jesper att vi druckit så mycket cider att vi inte hade råd att lösa ut oss själva.
Det var alla mina och Josses underbara äventyr. Mina och Amandas heliga TV tisdagar då vi drack te och occasionally knaprade på brända liseberg pepparkakskaniner. Vi brukade även lyssna på Bon Jovi och filosofera om killar -  mestadels Rikard. Tillsammans med Ida brukade jag gå runt Tyclinge och även där filosoferade vi över dessa karlar.
Det var balen, student fester och fyllor i hamnparken. Och så var det själva student dagen och sista studentfesten på kvällen. När allt var över grät jag och My som två darrande asplöv. My la sig ner på järnvägen och sa att hon inte ville leva längre. Detta resulterade i massiva vita fläckar på hennes studentmössa som jag än idag inte vet hurvida de gick bort eller ej. Vi sov sista natten i min lägenhet på en madrass med varsin filt. På morgonen när hon åkte kände jag mig tom. När jag låste dörren till min lägenhet, mitt hem de senaste två åren kändes det som om jag hade 5 liter gröt i halsen. Nånstans mitt på motorvägen runt huskvarna var jag tvungen att köra in på en rastplats och stanna för att jag grät så att hela kroppen skakade och omöjligt kunde se något.
Kom hem till Torup, nyss fyllda 19, nybakt student, med hela livet framför mig fullt med möjligheter och var så himla olycklig! Livet var slut, över tyckte jag. Det skulle aldrig bli som förr. För även om jag så gärna ville hålla kvar vid allt, vid mina klasskompisar, så visste jag nånstans djupt inom mig att det skulle bli som Karin sa i sitt studenttal "Vi säger alla att vi ska hålla kontakten, höras av, men vi vet alla att det bara är sånt man säger, det blir aldrig så". Det tog mig nästan hela den sommaren att komma över den seperationen.

Innan studenten hade jag bestämt mig för att jag skulle till London. På frågan "Vad ska du göra efter studenten" hade jag svarat "London calling".

Och eftersom jag är en bestämd dam som vet? (visste?) preis vad jag vill så drog jag till London 21 september 2008 för att dra en bartenderkurs. Och här sitter jag nu i ett rum i en lägenhet vid Holloway Road, London.

But my mind is somewhere else. It's strolling down memory lane

I just don't know what to do with myself

Den senaste månaden har jag varit inne i en tänkande period. Även om jag vill vara en sådan som inte tittar tillbaks utan bara blickar framåt så tror jag att det kan vara sunt med små återblickar ibland.
Mina tankar har vandrat från London via Vadstena till Halmstad och Torup. Jag har funderat mycket på allt som hänt de senaste åren och på allt som jag vill göra. Om London fortfarande är rätt plats för mig. Jag älskar verkligen staden och har det så bra här. Samtidigt börjar min första, stora kärlek Fatima, världens allra finaste bästa häst, bli gammal. Så gammal att det kanske snart är dags att ta förväl av henne. Farmor och farfar böjar även de bli äldre. Ska man förverkliga sig själv i en stad som har allt eller spendera lite tid med sina älskade för att de kanske snart tas ifrån än? London och världen finns ju kvar. Men å andra sidan är man bara ung en gång sägs det.
Sen är det ju så mycket mer av världen en London jag vill se. Men samtidigt vill jag inte lämna London för att jag inte sett allt som staden har att erbjuda. Men kommer jag nånsin göra det. Det sägs ju att man kan spendera ett helt liv i den staden utan att se en bråkdel av vad den har att erbjuda. Kommer jag någonsin bli klar med London. Och om jag skulle anse mig klar, betyder det då att staden är så exploaterad, så utblottad att jag inte finner den lockande längre?

Än så länge finns det så himla mycket med London som fascinerar mig. Så många gator, gränder, marknader, parker, museum, shower, konserter, byggader och platser. Det finns så oändligt mycket att sysselsätta sig med. Ändå verkar det som attraherar folk mest vara barerna och klubbarna. Jag vet att jag låter gammal, men jag är inte ens säker på att jag tycker att det är kul att gå ut längre. Jag skulle kunna göra det, men gör det nog inte. Överallt på alla klubbar är det likadant. Det är på klubbarna de själlösa samlas. Super sig asfulla, lyssnar på datagjord, själlös musik och tränger ihop sig i hopp om att bara de 'är tillräckligt många så kanske de kan uppfylla varandra. Det spys, det vröölas med i nån remix på nån r'n'b/hiphop dänga som låter om möjligt ännu mer datagjord än originalet. Och mitt i allt detta står jag och serverar drinkar. Och dör lite inombords. Jag älskar nattlivet. Det är under nätterna allt känns levande. Men att se 700 människor vifta med händera till musik utan hjärta gör mig lite ledsen.

Min själ måste vara minst 60 år. Den måste ha varit med under hippie-eran, headbangat till hårdrocken på 80-talet och sunkat ner sig i grungen under 90-talets början. För att sedan envist bita sig fast där. Och vägra följa med i utvecklingen. Och nu jagar min inre musikdemon mig. Den hindrar mig från att gilla den nya musiken, vilket jag är evigt tacksam. Dock gör detta mig till sjukt ute. Och även till trångsynt, tråkig och gammalmodig som inte kan ge det nya en chans.. Det gör mig till lite tråkig att gå ut med eftersom jag inte kan fejka att gilla en låt. Gör jag inte det sitter jag hellre ner i ett hörn medan alla andra dansar. När sedan nått rockigt eller disco roligt går igång då jävlar flyger jag upp för att notera att majoriteten av de andra suckar över "den omoderna skien som spelas" och sätter sig ner alternativt försöker sjunga med lite. Och där står jag med movesen redo för att köra mitt eget "night fever" nummer eller rocka loss i "welcome to the djungle". Det är lite som när pappa försökte dansa med under lågstadiediscona. Han var bara fel då - jag är bara fel nu.
Jag jobbar förmodligen på fel place. Och om jag bestämmer mig för att stanna ska jag byta jobb. Till en bar med själ! Så att min själ kan få ro.


Fairytale of another city!

Det är något med storstäder som attraherar mig. Kanske det slitna och "rougha" i kombination med det fräscha och nyskapande - för att inte glömma alla gamla kvarter där det känns som om tiden stått stilla. Det är något magiskt med Medelhavet. Värmen, luften, atmosfären, kulturen - jag har svårt att sätta ord på vad det är.
Jag tror att det var kombinationen av detta som fick mig att falla för Aten.
Aten är nog staden som fick allt! Kulturarv, värme, integritet, skönhet, lugn, tutande trafik, nysapande, lite dans, lite sång och mycket hjärta. Nog med poesi.

Det märkliga är att av alla mina vänner som har besökt Aten är jag den ända som har funnit staden tilltalande. Där jag har sett en form av sliten skönhet har de sett ofräscha kvarter. Vid ruinerna av antikens Aten har jag blundat och förställt mig hur de måste ha sett ut på den tiden. De har fnyst åt mig och bara sett lite "stenar". När jag har velat gå till de gamla, grekiska kvarteren för att äta riktig grekisk mat och hinka billig öl har de velat gå till Mc Donalds.
Detta tycker jag är ruskigt konstigt! Charmen med att åka ut och resa är ju att upptäcka nya kulturer och prova på det som är ovant.


The Archological sites of Zeus

Hur som helst. Jag älskade Aten och tycker att det är lite synd att vi bara spenderade en dag där.
Men sen var ju varken Ios eller Santorini helt fel heller=)

Våra besök i den grekiska ö-världen plus en massa mer bilder ska jag rapportera om och ladda upp nån dag snart!


Nytt utseende

Tillsammans med Vickan sittandes hemma i Umeå har jag nu lyckats skönhetsoperera min blogg.
För en som aldrig har gjort en header förr var det ett jävla pill ska jag tala om. Som tur var hade Vick lite mer erfarenhet. Allt som allt tog det "bara" nån timme. Hade jag gjort det själv hade jag suttit här fortfarande.
Nu vet jag iaf hur man gör. Så nästa gång kan jag göra det mycket finare.
Ungefär som Vickans header. Den är ball den - www.rudyjudy.blogg.se

Annars kan jag rapportera om kryckor, omvridet knä och smärtstillande. Och att jag ska till Grekland på tisdag!

Sol i sinne - brun inne del två

Solen har försvunnit. Regnet är tillbaks. Ordningen återställd!

I måndags var jag och Josse på Ripley's believe it or not! Alltså jag och Josse från min gymnasieklass. Hon pep förbi sådär ett dygn. Det var fucking amazing! Både Josse och Ripley's.

Här kommer då lite bilder.










Nu ska jag på bio med miss Canada and the Australian Kangaroo



Sol i sinne - brun inne

Det spöregnar i London idag! Ingen överdrift alls. Det åskar också.
Just nu dansar jag omkring i linne och trosor, spränger sönder datorns högtalare med The Killers satidigt som jag äter chockladdoppade cornflake bites.
Snart ska jag äta riktig mat och sen jobba.


...Magic soaking my spine..(ett jävligt långt, men läsvärt inlägg)

...Can you read my mind?
Jag tror verkligen Brandon Flowers kunde det. Eftersom vi stod väldigt nära scenen så var det nästan, nästan så att vi fick ögonkontakt. And I died a little inside. Han måste vara en av världens vackraste människor. Och för att vara extremt klyschig -  han verkar vara vacker på insidan med. Annars kan man inte skriva sådana text rader.
För er oinvolverade pratar jag såklart om The Killers spelning i Hyde Park i fredags. Om dte har undgått nån så var jag där! Och det går inte att beskriva hur underbart det var!
The Killers är utan tvekan ett av de bästa banden around these days. Fantastiska texter som verkar så anspråklösa. Men så djupa under ytan.

Så nu ska vi analysera lite.

"A crashing tide can't hide a guilty girl. With jelous hearts that starts with gloss and curls. I took my baby's breath beneath the chandelier of stars and atmsphere, and watched her disappear into the midnight show."

Den här textraden är tagen från "Midnight show".!!! Det är den andra delen ur "the murder triology" En för många rätt okänd låt. Desto fler har dock hört sången "Jenny was a friend of mine" som är den avslutande delen. Den första sången i triologin är "Leave the Bourboun on the shelf".

Om man verkligen lyssnar på dessa sånger kan man hitta oändliga tolkningsmöjligheter. Rent översatt (till jävligt konstig svenska) blir texraden högre upp bara "Ett stormande tidvatten kan inte dölja en skyldig flicka. Med svartsjuka hjärtan som börjar med glans och lockar. Jag tog min älskilngs andan under atmosfärens och stjärnornas ljuskrona och såg henne försvinna in i midnatts showen".
Svammel!!!! Karln måste gå på droger tänker ni säkert.

Dig deeper säger jag. Att det handlar om ett mord (fiktivt, metaforiskt eller verkligt) är inte ens diskuterbart. För att analysera textraden. Killen tog livet av sin älskade under den bara, stjärnklara himlen, kastade henne i vattnet och såg henne försvinna ner i det mörka havet (the midnight show). Men han vet att inte ens tidvattnet kan dölja den döda kroppen.

I "Leave the Bourbon on the shelf" får man lite bakgrundsfakta till mordet. "Who's that other boy holdin' your hand". "And I'm not satisfied till I hold you tight". Det handlar solkart om att killen är besatt av Jenny (Jennifer). Och att denna besatthet leder till hennes död.

I "Jenny was a friend of mine" kan man faktiskt tolka fram ett försvarstal under ett förhör. Polisen har nu upptäckt kroppen och förhör killen. "We took a walk that night but it wasn't the same. We had a fight on the promenade out in the rain. She said she loved me. but she had somewhere to go. She couldn't scream while I held her close I swore I never let her go" Det här är vad han säger till polisen. Han erkänner att de bråkade, men att han bara ville hålla henne nära och att allt skulle vara som förut. Behöver ingen vidare tolkning. "Tell me what you wanna know, come on, come on, come on. There ain't no motive for this crime. Jenny was a friend of mine" Han ber polisen fråga allt de vill veta. Han hade ändå inet motiv till att döda henne eftersom Jenny var en av hans vänner. "Then you whispered in my ear, I know what you're doing here". Här blir det intressant. Antingen är det polisen som faktiskt talar om för honom att de har bevis, att de vet att han är skyldig. Mest sannolikt är det dock hans eget samvete som gör sig påmint. Att det här är en försvarsmekanism, en del i förnekelse processen. Hur mycket han än försöker förneka det så vet han inom sig att han faktiskt dödade henne, medvetet eller ej.

För att göra dte hela ännu intressantareså sjunger Brandon ibland under sina live framträdanden "She kicked and screamed while I held her throat" istället för "She couldn't scream while I held her close".

Sådär, nu har jag dragit den "enkla" fiktiva tolkningen av mordtriologin. Så tolkar nog de flesta som analyserar låtarna historien. Men om man antar att allt är en metafor så får allt en annan innebörd.

Metaforiskt är Jenny inte en riktig person, hon fanns inte. Hon är en imaginär ande av en vacker, vild och otämjbar själ. När Jenny tas in i ett förhållande börjar "den/hon/han" slåss för sin självständighet. "She kicked and screamed...." delen är inget verkligt mord i den här tolkningen. Det är när Jenny (fortfarande själen) börjar försöka slå sig fri. Det är när ena partnern försöker börja äga den andra i en relation. Och det är då glöden och passionen  sakta börjar dö ut. Textraderna i "Midnight show" skulle då kunna tolkas som att han släckte den sista gnistan av attraktion och kärlek med sitt kontroll- och ägande behov. Och att glöden, passionen, det vilda och okontrollerbara (a.k.a. Jenny) försvinner ner i djupet.

Den läskigaste tolkningen involverar ett riktigt mord. Ett mord som ägde rum den 26 augusti, 1986. Det var natten när Robert Chambers ströp 18 åriga Jennifer Levin till döds i Central Park, NYC. Innan rättegången fick Chambers träffa sig pappa. Till honom sa han "Den jävla bitchen, varför kunde hon inte lämna mig ensam?" Till saken hör att Levin var Chambers ex-flickvän. Vid tidpunkten för mordet hade Chambers en ny tjej, Alex Kapp. Kapp var dock svartsjuk för att Champers aldrig kom över Jennfier. Förmodligen så jagade minnena av Jenifer honom och gjorde honom besatt av henne. Kvällen hon mördades var Chambers på en bar med nuvarande flickvännen. Jennifer kom dit, Chambers följde efter henne, något hände och hon ströps till död. Mord eller olyckligt dråp, vem vet.
Något som däremot är bevisat svart på vitt är att Chambers hade, och har haft ett kriminellt förflutet både innan och efter mordet på Jennifer. Det rör sig om droger, olovlig körning och alkoholmissbruk.

Välj själva vilken tolkning av "the murder triology" ni tror är sann. Eller om ni kanske har en helt egen själv. Om, och nu säger jag om, låtarna är baserade på morde på Jennifer Levin så är kanske the Killers bandnamn och första existens baserat på den händelsen. Vilket verkligen gör dom till allt annat än ett "meningslöst rockband".

Hur som helst, Brandon Flowers, Dave Keuning, Mark Stoermer och Ronnie Vannucci Jr är alla genier.
Och fredagen den 26 juni var inte sista gången jag såg the Killers live.



RSS 2.0